Slaba prometna in digitalna dostopnost Koroške

/VIDEO/ Naša regija ima težave z dostopnostjo – tako prometno kot digitalno – kar negativno vpliva na njen razvoj. Koroška regija žal še vedno ostaja edina regija v Sloveniji brez kilometra avtoceste. Je pa končno narejen napredek pri 3. razvojni osi je narejen pri izvedbi od priključka Velenje do priključka Slovenj Gradec.   Za dostop z avtom do avtoceste ali hitre ceste z lokacij z vsaj enim prebivalcem je v povprečju v Koroški regiji potrebnih slabih 60 minut, kar je najdaljši čas v državi

Potrebujemo tudi več digitalne povezanosti

Ob prometni dostopnosti regija potrebuje tudi ustrezno dostopnost do širokopasovnih omrežij, zlasti na območjih, kjer ni interesa za komercialne ponudnike. Širokopasovno omrežje je treba z odpravljanjem t. i. belih lis pripeljati v vsako slovensko vas. Študije OECD ugotavljajo neposredno povezavo med rastjo širokopasovnih povezav in rastjo BDP. Zavzemam se za digitalni bon za vseživljenjsko učenje.

Digitalna dostopnost je pomembna tudi za lažje delo na daljavo

Delo na daljavo lahko bistveno olajša združevanje poklicnega in družinskega življenja. Zaradi povezanega sveta ter tehnološkega napredka je tudi pri nas vse bolj razširjeno platformno delo, to je delo preko digitalnih portalov za naročnike po vsem svetu. EU je nedavno objavila predlog zakonske ureditve platformnega dela, ki bo vodila v več zaščite delavcev. Zavzemam se za to, da to ureditev čim prej sprejmemo tudi mi ter omogočimo predvidljive delovne pogoje z ustreznim nivojem socialne varnosti.

Morda vam bo všeč tudi