Novoletne zaobljube za 2024: priložnost, da snamemo maske

Statistika pravi, da kar 70% ljudi sprejme novoletne zaobljube. Presenetljivo ali ne – le tri četrtine teh zaobljub preživi prvi mesec. Pa vendar to niso razlogi, da obupamo nad njimi. Prav v možnostih, ki jih prinaša novo leto, se skriva naša priložnost za samodokazovanje in osebno rast.

Gibanje in zdrava prehrana: več kot le modna muha?

82% moških in 84% žensk pri nas se vsaj enkrat tedensko posveti telesni aktivnosti. Super! Ali ste vedeli, da je povprečna cena mesečne karte za fitnes 59 EUR? Hm – vrednost družinskega tedenskega nakupa hrane skorajda. Morda je čas, da se bolj pogosto  odpravimo na svež zrak in pretečemo kakšen krog v parku? In v obdobju, ko je miza pogosto obložena z novoletnimi dobrotami, se spomnimo, da 60% moških in 75% žensk dnevno uživa vsaj en obrok sadja.Bi šlo ugrizniti v dve kisli jabolki?

Manj zapravljanja in več zadovoljstva?

December je mesec, ko se zapravi več denarja kot običajno. Toda ste vedeli, da smo glede prednovoletnih nakupov celo bolj preudarni v primerjavi z drugimi državami EU? V Sloveniji smo za nakupe decembra 2022 porabili 12,9% več, medtem ko je povprečje EU znašalo 19,8%. Januarja pa si lahko vzamemo čas in razmislimo, kako lahko še bolj smotrno upravljamo z našim proračunom.

Tudi ob obratu leta sem ZA sodelovanje

Vsaka novoletna zaobljuba nosi svojo zgodbo. Morda si nekdo želi izboljšati svoje zdravje, kdo drug zmanjšati svoj ogljični odtis, a vsi si v končni fazi prizadevamo za boljši svet.

Silvestrovo je že za nami, a ne pozabimo, da so novoletne zaobljube kot pust – vsak dan je priložnost za nov začetek, da odvržemo maske. 

V letu 2024 skupaj gradimo mostove do boljšega jutrišnjega dneva. Ne pozabimo, da smo vsi del iste skupnosti, vsak s svojo potjo. Naj bodo zato tudi naše zaobljube polne sočutja in medsebojnega spoštovanja. In ker še vedno ni prepozno, vam želim srečno novo leto 2024. 

#NovoLeto2024 #SocialnaPravičnost #Družina #Skupnost #Pust #Silvestrovo #NovoletnoVoščilo

Morda vam bo všeč tudi